divendres, 13 de gener del 2017

HIPNOSI A DISTÀNCIA





Avui dia, la tecnologia, la globalització i el transport aeri han encongit el món. Podem estar a prop dels nostres éssers estimats encara que s'estiguin a milers de quilòmetres de distància, ens comuniquem amb ells a través d'internet o volem fins al seu costat en poques hores. Alhora,  comprem i enviem productes a tot el planeta. En ocasions, la velocitat amb la qual canvia el món és desconcertant, al mateix temps que ens brinda oportunitats per al nostre propi benestar i desenvolupament.

Quant al nostre desenvolupament i benestar, internet juga un paper important en apropar-nos el coneixement i els recursos compartits de grans entesos i professionals d'infinitat de matèries i teràpies. Evidentment, la hipnosi també n'és una d'elles. A través de la xarxa podem veure vídeos de professionals que comparteixen el seu coneixement, podem accedir a àudios amb exercicis per al nostre creixement, podem llegir articles i llibres sobre la matèria i, també, podem citar-nos amb professionals de tot el món.

Actualment, tenim la possibilitat de realitzar sessions a distància gràcies a la xarxa, sense importar el lloc de residència de cada un dels que conformen el binomi client - professional. Gràcies a la tecnologia podem treballar amb qui volem sense haver de fer infinitat de quilòmetres o, senzillament, no poder-nos visitar per la distància.

Abans de res, m'agradaria recalcar que aquesta entrada no és una apologia de les sessions virtuals, és una reflexió sobre les possibilitats que tenim al nostre abast. Personalment, opino que les sessions presencials han de ser la prioritat.

Al meu entendre, les sessions presencials ens permeten conèixer en persona al terapeuta i veure el seu lloc de treball, per sentir si ens transmet total confiança. La confiança és la base sobre la qual versarà el nostre procés, la confiança mútua perquè el terapeuta també ha de confiar que el client està disposat a involucrar-se en el seu procés. Tot això és més senzill en persona, cara a cara. A més, en persona són més controlables les distorsions externes com telèfons, timbres, soroll exterior, intensitat de la llum o altres imponderables com una possible abreacció durant la hipnosi.

D'altra banda, la impossibilitat de treballar en persona amb el terapeuta que ens transmet confiança per culpa de la distància o de la dificultat per desplaçar-se, ens pot portar a no recuperar el nostre benestar per no fer res o acudir a un altre terapeuta en el qual no confiem només perquè és a prop.

Davant d'aquesta disjuntiva, hi ha una tercera via, la sessió d'hipnosi a distància. Una opció que tampoc recomano triar d'una manera irreflexiva, per simple comoditat. Hauria de ser l'última opció. Una opció a tenir en compte, sí, però si no és possible treballar cara a cara. Per realitzar una sessió a distància, hauríem demanar informació sobre el professional si no el coneixem prèviament. Si vivim en el mateix país podem trucar-lo per telèfon per exposar-li la nostra situació i valorar, entre tots dos, la idoneïtat d'aquest tipus de treball. En el cas de no poder contactar telefònicament, podem creuar correus electrònics per, un cop més, conèixer la situació i valorar si és adequat treballar a distància.

Si, finalment, entre tots dos, valorem que és factible treballar d'aquesta manera. Hauríem de seguir les recomanacions del terapeuta per al moment de la sessió d'hipnosi. Per exemple, avisar a casa del moment en què es farà la connexió per Skype o una altra aplicació similar perquè:
  1. No ens interrompin.
  2. Apagar el telèfon mòbil i, si és possible, el fix.
  3. Tenir una suau música de fons. En el meu cas, la trameto per email en format mp3 perquè la persona la descarregui i la pugui posar.
  4. Cercar una estància còmoda en la qual puguem estar tranquils.
  5. Revisar la connexió a internet perquè no falli a mitja sessió.
  6. Si és possible, fer servir cascos. En aquest cas, no seria necessària la música de fons.

D'una manera breu, són alguns ítems a tenir un compte per a realitzar una sessió a distància.

D'altra banda, una opció a valorar i més recomanable si és possible per distància o capacitat de desplaçament, és fer la primera sessió en persona i les següents a distància.

Finalment, recordar-vos que, com tot en aquesta vida, millor en persona, però la tecnologia ens ofereix eines perquè puguem créixer i augmentar el nostre benestar treballant amb hipnosi a distància. La meva experiència amb aquest tipus de sessions ha resultat molt grata i m'ha permès gaudir de la proximitat d'algú que estava molt lluny, una sensació molt curiosa i gratificant. Alhora, em brinda la possibilitat de poder ajudar a més gent i això em fa molt feliç.

Si tens algun dubte sobre el tema, escriu-me a info@espaihipnotic.cat o truca'm al +34 657323650 i t'assessoraré amb molt de gust.

Si t'ha agradat l'article, comparteix-ho perquè més gent se'n pugui beneficiar.

Gràcies!





Google+: https://plus.google.com/+RamonGuardiaHipnosiBCN




ESPAI HIPNÒTIC

Hipnosi - flors de Bach - Reiki - Massatge - Regressions

Col·laborem amb el Centro Lesam, València

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada