divendres, 16 de setembre del 2016

LA INCERTESA I LES FLORS DE BACH




El segon grup en què es classifiquen les flors de Bach és el grup de la incertesa, format per: Cerato, Scleranthus, Gentian, Gorse, Hornbeam i Wild Oat. Les essències d'aquest grup ens ajudaran a mostrar-nos més segurs davant les influències exernes i a poder interactuar amb la vida amb confiança.


CERATO (Ceratostigma):

El Cerato ajuda a aquells que no confien suficientment en el seu coneixement i, constantment, busquen consell i aprovació per part dels altres. A més a més, canvien d'opinió amb cada consell, són molt mimètics i adaptables.

Contràriament a allò que pot semblar, el Cerato té coneixements, però dubta de la seva validesa. És un estat que podem trobar durant l'adolescència i que serveix per a afavorir el procés d'identificació.

L'essència permet escoltar-se un mateix, connectar amb la teva pròpia saviesa i confiar en la pròpia intuició.

Afirmació: escolto la meva veu interior.

SCLERANTHUS (Esclerant):

L'Scleranthus facilita la tria entre dues opcions a aquelles persones que dubten molt, però sempre entre A i B. Perden molt de temps a l'hora de decidir. Tanmateix, també treballa l'alternança en els estats d'ànim i ajuda a regular, per exemple, el cicle menstrual.

Pel que fa a l'àmbit físic, és l'essència del mareig, el vertigen i, alhora, de tots aquells malestars que siguin recurrents perquè allò realment important és la repetició.

L'essència crea un eix vertical, connecta la persona amb el seu centre i l'allunya de la polaritat. Aquest fet li permet comprometre's i moure's, prendre decisions i avançar.

Afirmació: escolto el meu Jo superior.

GENTIAN (Genciana):

La persona Gentian, dubta si hi haurà una altra manera de veure les coses i l'essència li aporta perspectiva. Així mateix, permet comprendre que el fracàs no existeix quan fem tot allò que podem. En general, és una bona essència en tota situació que suposi un repte per a nosaltres i que ens fa dubtar de les nostres pròpies capacitats. Ens ajuda a treballar tot allò físic o mental que ens produeix una baixada anímica perquè ens permet veure-hi més enllà.

Per altra banda, en ocasions no entenem el moment que estem vivint i ens sentim frustrats i l'essència ens ajuda a entendre que tot té un procés. Ens ajuda a superar la negativitat, la fatalitat i afavoreix la perseverança.

Per tot plegat, és ideal per a la frustració i per a aquells que es desanimen amb facilitat.

Afirmació: confio en el meu ser superior.

GORSE (Aulaga):

El Gorse dubta si hi ha esperança o no. És l'essència d'aquells que han tirat la tovallola a causa de la cronificació de la seva situació.

L'essència ens permet sortir de la foscor, de l'estat de desesperança, veure que hi pot haver una sortida, un camí. Ens aporta vitalitat davant el cansament mental i la desesperança.

Afirmació: participo en el meu propi procés.

HORNBEAM (Càrpinus):

El Hornbeam dubta si val la pena implicar-se. Veu la vida com una càrrega i s'avorreix de tot, és un cansament selectiu, mental. És a dir, es troba instal·lat en la rutina i la quotidianitat i desenvolupa un patró de manca de vitalitat, però que passa per la ment i es relaciona amb l'avorriment. És per això que el Hornbeam també es coneix com: el remei del dilluns al matí perquè ens permet estimar tot allò que fem.

L'essència aporta vitalitat i desperta la curiositat per les coses. Alhora, tonifica molt bé el cos, cosa que la fa útil en convalescències.

Afirmació: sento la ment fresca i desperta.

WILD OAT (Civada):

El Wild Oat dubta constantment si hi haurà alguna cosa millor, és la persona tastaolletes, que no sap cap on anar a la vida i té pànic al compromís.

Per tot plegat, viu en una insatisfacció vital, en un bloqueig perquè té moltes ambicions, però no té una vocació clara i no acaba de fer res. És una persona que pot canviar molt de feina, de lloc de residència, de parella, etc. perquè té por a comprometre's per por a trobar una cosa millor demà.

El conflicte generat es pot manifestar amb qualsevol patologia originada pel sentiment de frustració en no poder trobar el propi lloc a la vida.

Pel que fa als beneficis, l'essència aporta claredat davant tanta dispersió i ajuda a definir el camí.

Afirmació: em deixo guiar cap al meu propòsit.


Evidentment, aquestes essències es poden associar amb essències de la resta de grups, com el grup de la por que vaig presentar fa un temps. Per tant, aniré presentant els diversos grups per tal que siguin coneguts i, potser, serveixin per donar un cop de mà a algú. Potser a tu?

El treball amb  flors de Bach es pot complementar a Espai Hipnòtic amb sessions d'hipnosi, de reiki o de massatge, empro diverses tècniques complementant-se les unes amb les altres per mirar de potenciar-ne l'efecte i buscar el teu benestar. 

T'ha servit el text? Vols restablir o millorar el teu benestar? Vols conèixer millor les flors de Bach, la hipnosi, el reiki o el massatge?

Demana cita: 657323650 (també whatsapp) / info@espaihipnotic.cat

Lloc web: www.espaihipnotic.cat




Google+: https://plus.google.com/+RamonGuardiaHipnosiBCN




ESPAI HIPNÒTIC

Hipnosi - flors de Bach - Reiki - Massatge - Regressions

Col·laborem amb el Centro Lesam, València









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada