dimecres, 6 d’abril del 2016

EL DOLOR COM A SÍMPTOMA




El dolor físic és quelcom que ens molesta perquè fa mal, perquè ens condiciona la vida o, fins i tot, ens impossibilita per a algunes activitats. Per tant, vivim el dolor com una experiència negativa, però, què passaria si anéssim una mica més enllà? Què passaria si provéssim de comprendre'l? Què passaria si hi busquéssim la intenció positiva?

Realment, pot semblar una contradicció buscar una intenció positiva darrere d'una experiència negativa, oi?

Tanmateix, alguna vegada has sentit dolor sense motiu aparent? Alguna vegada has patit un dolor que t'ha impossibilitat de fer alguna cosa que no volies fer o que tenies por de fer? Alguna vegada has notat que sempre prens mal al mateix lloc? Alguna vegada has patit un dolor que no marxava?

Alhora, recordes que el teu cos t'envia senyals quan té necessitats? Per exemple, tenim set quan necessitem hidratar-nos. Quant a aquests senyals, les persones som un conjunt de plans: el pla físic, el pla emocional o el pla espiritual, i el cos ens envia senyals quan tenim necessitats o conflictes en els altres plans.

És a dir, el cos es comunica amb nosaltres, amb la nostra part conscient i ens envia missatges, que poden ser en forma de sensacions subtils o, quan és necessari, en forma de dolor. Per tant, podem entendre alguns dolors físics com a senyals d'alerta, com a símptomes d'algun conflicte. 

Símptoma : Canvi perceptible en el cos o en les seves funcions revelador d'una malaltia o d'una fase de la malaltia. (Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans)

Pel que fa a aquests dolors símptomàtics, no acaben de marxar o tornen a aparèixer poc temps després sense motiu aparent perquè el problema real no és allà. A tall d'exemple, podem comparar aquests dolors amb els senyals d'alerta d'un vehicle: estem conduint i un llum vermell ens diu que fa falta oli al motor; de la mateixa manera, un dolor al braç ens pot indicar un problema a una altra banda, un conflicte emocional.

De la mateixa manera que la solució en el vehicle no és actuar sobre el llum, sino al motor, la solució al dolor com a símptoma es troba a un altre lloc. Evidentment, treballarem sobre el dolor i, a més a més, en cercarem la raó de ser. En ocasions, un conflicte que no podíem gestionar i vàrem amagar al nostre inconscient, una por, una contradicció entre allò que desitgem i allò que fem...

Així mateix, també és important la localització del dolor perquè somatitzem diferents emocions o conflictes a diferents ubicacions. Per tant, el dolor ja ens indica per on podem començar a treballar.

En resum, el dolor pot ser una manifestació d'un conflicte emocional soterrat i la seva localització ens pot ajudar a esclarir el seu origen. Pot ser el senyal que t'envia el teu cos per fer-te veure que ha arribat l'hora de créixer, d'avançar perquè allò que no resols a la teva ment, el teu cos ho transforma en malaltia.

Amb un enfocament transpersonal, a través de l'entrevista, la hipnosi, les flors de Bach, el reiki i totes les eines de les quals disposo a Espai Hipnòtic, cercarem l'origen i la funció d'aquest dolor, alhora que el treballarem directament per ajudar-te a comprendre'l, a comprendre't i a restablir el teu benestar.

Finalment, recordem que el nostre cos es comunica amb nosaltres i hem de romandre amb la ment atenta als senyals. 

Si el cos et parla, si vols gaudir del benestar, si vols seguir avançant, vine i fem-ho possible.

Salut!


Demana cita: info@espihipnotic.cat /  657323650 (també whatsapp i telegram)






Google+: https://plus.google.com/+RamonGuardiaHipnosiBCN



ESPAI HIPNÒTIC

Hipnosi - flors de Bach - Reiki - Massatge - Regressions

Col·laborem amb el Centro Lesam, València


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada