diumenge, 1 de març del 2015

MILLORA LES TEVES RELACIONS, ELIMINA ELS TEUS PROBLEMES SEXUALS






Els problemes de caire sexual es poden treballar amb la hipnosi sempre que tinguin un origen emocional, psicològic.

Parlem de problema o disfunció sexual quan trobem impediments en algun dels quatre estadis de la resposta sexual (desig, excitació, fase orgàsmica o resolució). A partir d'aquí, el DSM-IV enumera tot un seguit de trastorns com, per exemple: la inhibició del desig sexual, la aversió al sexe, la disfunció erèctil o la disparèunia (dolor genital recurrent i persistent, tant en homes com en dones), entre d'altres.

Malgrat tot, l'objectiu d'aquesta entrada no és enumerar i etiquetar possibles disfuncions en l'àmbit de la parella perquè, finalment, qualsevol tipus de problemàtica al voltant de les relacions íntimes que tingui la persona i que afectin la seva relació amb la parella o amb les possibles parelles ocasionals, és un problema i s'ha de treballar. 

  • Què genera un problema sexual?

Sóc partidari de les tesis de Kaplan (1974), qui defensa una teoria multicausal en diferents àmbits - intrapsíquic, interpersonal i conductual - i parla de quatre factors com a desencadenants d'aquests trastorns:

  1. Informació errònia o ignorància sobre la interacció sexual i social.
  2. Culpabilitat i ansietat inconscients pel que fa al sexe.
  3. Ansietat d'execució, com la causa més comuna de les disfuncions erèctils i orgàsmiques.
  4. Falta de comunicació entre els membres de la parella sobre els seus sentiments i les seves preferències sexuals.
A aquests factors hi podríem afegir un cinquè que fa referència a l'existència d'algun fet traumàtic relacionat, directament o indirecta, amb el sexe i que ens genera un bloqueig o un rebuig.

  • Què hi pot fer la hipnosi?

La hipnosi ens permet treballar el conflicte des de l'inconscient i fer-ho de manera individual i individualitzada, és a dir, podem donar un cop de mà a persones soles que tinguin alguna problemàtica i adaptem les sessions a les teves necessitats i evolució.

En resum, la hipnosi possibilita:

  1. Enfortir l'ego, augmentar els sentiments d'autoestima de la persona.
  2. Explorar i identificar ràpidament conflictes subjacents, sentiments no resolts sobre successos passats i factors que van més enllà del coneixement conscient.
  3. Aprendre autohipnosi per augmentar la sensació d'autocontrol.
  4. Augmentar l'expectativa del canvi personal, proporciona esperança, augmenta els sentiments d'autoeficàcia i seguretat.
  5. Reviure moments que ens ajudin a desbloquejar emocions i enfortir l'ego.
  6. Avaluar experiències sexuals positives o negatives trobades durant la teràpia.
  7. Emprar un gran ventall de tècniques per alterar les emocions negatives i augmentar els estats emocionals desitjats.

  • Enfocaments hipnòtics.


En funció de la persona i de la seva evolució, emprarem diversos enfocaments a l'hora de treballar el seu conflicte.

  1. L'hipnoanàlisi, en aquest tipus de teràpia, ens permet descobrir el conflicte inconscient; descarregar pors que inhibeixen la activació sexual; reestructurar associacions i orientar-les cap a objectius sexuals; dissipar les identificacions inhibidores i, facilitar la construcció de l'ego.
  2. L'eliminació directa del símptoma la podem treballar a través de visualitzacions de trobades sexuals amb suggeriments d'execució millorada; record hipnòtic d'experiències anteriors positives o, amb visualització positiva relativa al gaudiment d'una relació.
  3. Els enfocaments indirectes estan relacionats amb la utilització de diverses metàfores i visualitzacions guiades per treballar tot allò que envolta una relació positiva.

  • Com ho farem?

La resposta a aquest punt és senzilla, com sempre. Això vol dir, que atendrem la persona en un ambient acollidor, amb temps per davant, escoltant-la i fent-la partícip del plantejament de la teràpia, adaptant les sessions al seu cas i la seva evolució. Finalment, com sempre i, en aquest cas concret, amb més motius encara, de manera individual.


Vols millorar les teves relacions de parella?

Informa-te'n: info@espaihipnotic.cat  /  657323650



Segueix-me al Facebook!


             Cada sessió és un producte d'artesania.




ESPAI HIPNÒTIC
Hipnosi - Flors de Bach - Massatge relaxant - Reiki
Sant Cugat i Barcelona

Col·laborem amb CENTRO LESAM, València


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada