dilluns, 12 de gener del 2015

APLICACIONS DE LA HIPNOSI: HIPNOANÀLISI



La hipnosi té múltiples aplicacions i una d'elles és l'hipnoanàlisi.

Això es, emprar la hipnosi per tal de descobrir l'origen dels problemes de la persona en el seu insconscient, en el seu passat. A fi de poder ajudar-la a reconduir les conseqüències conductuals, emocionals, cognitives i somàtiques de tot plegat.

Cal ressaltar que el fet de reviure o recordar un fet del nostre passat que tingui relació o que sigui el causant del nostre bloqueig actual, no és sanador per sí mateix. Tanmateix, ens proporciona comprensió, coneixement, enteniment de perquè reaccionem com ho fem actualment i ens allibera. Cosa que ens permet canviar i seguir endavant perquè hem pogut veure les coses d'una altra manera i hem pogut associar el passat i el present.

En conseqüència, l'hipnoanàlisi és una eina molt efectiva quan la problemàtica actual té relació directa amb algun fet o fets del passat.

No obstant, és una eina que rep crítiques perquè està basada en la memòria i la memòria pot fallar. Ara bé, podem dir per defensar-la que la nostra capacitat per a recordar s'expandeix en estat hipnòtic. Rep el nom d'hipermnèsia, fenòmen contrari a l'amnèsia. És l'augment de la capacitat per a recordar sensacions, esdeveniments a qualsevol dada del passat més enllà de recuperar un record de forma voluntària, fins i tot, alhora de recordar emocions. A més a més, el nostre inconscient és capaç de procurar-nos les respostes, les eines necessàries de diverses maneres. 

Per una banda, podem recordar moments verificables, fets que han succeït realment i que teníem oblidats. Per una altra, podem recordar escenes que no podem verificar o que dubtem que siguin reals, però que ens són útils igualment, ens ajuden a comprendre, ens ajuden en el nostre procés de canvi. És a dir, la utilitat radica en el resultat.

Quant a l'hipnotitzador, és molt important que faci de guia amb indicacions i preguntes que no condicionin l'experiència, hem d'ajudar la persona a trobar les seves pròpies respostes.

De fet, amb la hipnosi i l'hipnoanàlisi ajudem la persona a comprendre, a créixer i a canviar tot alliberant-se del pes del passat.

Salut!






ESPAI HIPNÒTIC, HIPNOSI A SANT CUGAT I BARCELONA

Col·laborem amb CENTRO LESAM, València






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada